ABORTTIEN VAIKUTUS SUOMEN SYNTYVYYTEEN

02.10.2024
Mirja-Riitta Sjöholm 

ASIOITA JOISTA VAIETAAN
➡️ Aborttien vaikutus Suomen syntyvyyteen


Kun puhutaan syntyvyyden laskusta, koskaan ei syynä mainita sitä tosiasiaa, että Suomessa abortoidaan koululuokallisen verran lapsia joka päivä. Joka tunti kuolee yksi lapsi, mutta tästä puhuminen on tabu.


Vuonna 2023 Suomessa syntyi 43 383 lasta ja kuoli 61 106 ihmistä. Kuolleiden määrään voidaan lisätä 8300 abortoitua lasta.
Miksi kokonaisuushedelmällisyysluku on Suomessa enää 1,2, vaikka sen pitäisi olla yli 2,1, jotta syntyviä olisi enemmän kuin kuolleita? Miksi ensisynnyttäjien keski-ikä on jo 31,1 vuotta, vaikka naisten hedelmällisyys alkaa laskea vahvasti noin 35 ikävuoden jälkeen?


Väitän, että suurin syy löytyy kulttuurin muutoksesta. Yhtenäiskulttuurista ollaan siirrytty yksilökulttuuriin, jossa tärkeintä on minä itse.


Mikäli syntyvyyttä vauhdittamaan tarjotaan ratkaisuksi ainoastaan lisää taloudellisia etuuksia, ei olla ymmärretty yhteiskunnan muutosta. Jotta syntyvyys saadaan kasvuun, asenteiden on muututtava siihen suuntaan, että perheen muodostaminen ja lasten saaminen ovat myönteisiä ja luonnollisia asioita. Jokainen lapsi nähdään tärkeänä hedelmöityksestä lähtien ja adoption tulee olla ensisijainen vaihtoehto abortin tilalle. Suomalaisen lapsen adoptoinnista haaveilevia on huomattavasti enemmän kuin adoptoitavaksi annettavia lapsia, joten jokaiselle lapselle löytyy rakastava koti.


Suomi voisi ottaa mallia Unkarista syntyvyyden edistämisessä. Euroopan maista Unkari on niitä harvoja, jotka ovat saaneet nostettua maan syntyvyyden määrätietoisella perhepolitiikalla. Perheiden oikeudet on määritelty perustuslaissa, joka suojelee avioliittoinstituutiota yhden miehen ja yhden naisen liittona ja perhettä yhteiskunnan jatkumisen perustana. Perheen äiti on nainen ja isä on mies. Nämä faktat saavat jotkut itseään tiedostavina pitävät takajaloilleen, koska konservatiiviset arvot, eli niin sanottu perinteinen perhemalli on heidän mielestään ummehtunutta anti-genderiä.


Unkarissa on myös lainsäädäntö, jossa raskaana olevan täytyy kuunnella sikiön sydänääniä ennen abortin saamista. Tämän on todettu vähentävän aborttien määrää, koska sydänäänet konkretisoivat lapsen olemassaolon. Abortin puolustajat pitävät tätä(kin) naisten itsemääräämisoikeuksien rikkomisena.

 

Eikö syntymättömällä lapsella saa olla edes sen verran oikeuksia, että nainen joutuu pohtimaan aborttia siten, että hän kuulee lapsen sydämenlyönnit, jotka todistavat, että kohdussa kasvaa ihan oikea ihminen?


Unkari panostaa edellämainittujen perusasioiden lisäksi myös perheitä taloudellisesti tukeviin toimiin, kuten

 

💎 perhevähennys verotuksessa

💎 kodinperustamisavustus

💎 koroton vauvalaina

💎 tuloverovapaus neljän tai useamman lapsen äidille

💎 suurperheiden autonostotuki 

💎 isovanhempien lastenhoitotuki yms.

Kedves Magyarország! 🇭🇺 Hyvä Unkari!